akut hårkur! behövs ibland.

Efter allt spray, mousse, plattande, lockade, mina blonda slingor, alla blekningar så slits håret faktiskt ganska mycket och blir ganska torrt. Jag använder hårinpackning tre gånger i veckan, fick höra för någon dag sen att det absolut inte var bra att använda så ofta så ska väl tagga ner med det lite, och så har jag ju börjat med balsammetoden för att de ifall den funkar. Men här är också lite tips på kurer mot torrt och slitet hår om jag tänkte testa, så tänkte dela med mig lite till er också :)

Orsaker till torrt hår

Den vanligaste orsaken är för mycket schampo för ofta. Schampo löser upp och för bort de oljor som skyddar håret och hårbotten. Andra vanliga orsaker är permentning, färgning, hårspray och andra behandlingar som kan innehålla uttorkande och irriterande ämnen.

Tvätta håret rätt

Använd inte schampo i onödan utan bara när håret behöver göras rent från smuts. De flesta gånger du duschar räcker det med lite balsam.När du schamponerar ska du alltid använda ett balsam efteråt för att föra in nya oljor. Regelbundet kan du göra en inpackning för att återfetta hår och hårbotten ordentligt.

Inpackning med olivolja

Den akuta orsaken till torrt hår är brist på oljor. Den enklaste effektiva inpackningen behöver därför inte innehålla något mer än en vegetabilisk olja. Ställ ner en flaska olivolja i varmt vatten så att oljan blir lätt att massera in. Massera in olivoljan i håret och vira in det i en handduk och ha i ett par timmar, eller sov med det för bästa resultat. Tvätta sedan bort det, men håret kommer fortfarande vara lite oljigt så det är bra att göra inpackningen en kväll när man inte ska göra något särskilt. Efter några timmar eller morgonen därpå har det sista av oljan sugits upp och håret är som vanligt igen fast mer återfuktat och friskare!

Återfettande balsam med olivolja

Du kan tillsätta några matskedar olivolja till ditt vanliga balsam. Det gör att det blir mer återfettande och du kan sedan använda det som vanligt.

ja det var lite tips det, hoppas det hjälper er alla där ute som har lika slitet hår som mig :)


hade fan inte tackat nej till detta underbara håret...


Kommentarer
Postat av: niko

hon har peruk är du medveten om va? det kan ju du med köpa ;) bara att det inte är okej för oss dödliga att ha det ;P tydligen är det bara känis ok ? :S kram på dig

2010-12-30 @ 22:18:03
URL: http://nikolinefredskov.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
/> /> />