dumma eller?

Asså ibland stör jag mig sjukt mycket på folk som är väldigt dumma, rent ut sagt! Tillexempel det här med att vara överviktig och så brukar vara ett problem för många och om någon är överviktig så brukar man ju liksom inte gå och säga "Fan va tjock du är, gå ner i vikt!", eller så, klart att personen blir sårad då, men det är fan samma sak för många underviktiga som VILL gå upp i vikt. Bara för att man är smal betyder det inte att folk ska hålla på och säga " jävla pinne, gå upp i vikt,", eller liknande och tro att människan inte ska bli ledsen, för det sårar en minst lika mycket då. Men väldigt många fattar inte sånt.

Läste lite på aftonbladet om man vill gå UPP i vikt och sånt, här är lite tips.

Ändra vanorna - gå upp i vikt .
Människor som är smala av naturen tillhör inte riskgruppen "underviktig" på pappret, skriver Aftonbladet. Det gör endast personer med ätstörningar eller de som har för hög ämnesomsättning. Smala personer har i regel tunnare benstomme eller liten muskulatur vilket gör att de anses som normalviktiga utifrån deras fysiska egenskaper.

Att gå upp i vikt är lika svårt som att gå ner i vikt.
Att hetsäta kakor och bakverk är dock inget att rekommendera. Den ökande fetthalten i blodet kan leda till åderförkalkning som i sin tur kan leda till stroke.

Regelbundna matvanor med fler kalorier och större portioner är lösningen.
Ät minst tre mål om dagen, mellanmål och tillskillnad från den som vill gå ner i vikt är kvällsmål bra. Känner du dig mätt kan mellanmålet bestå utav en smörgås med ost eller en energikaka. Tallriken ska bestå av 2/4 kolhydrater från ris, potatis eller pasta, 1/4 protein och 1/4 grönsaker.

Byt ut dina lightprodukter till standardalternativ. Välj fetter i alla de slag, såsom fet fisk, avokado, grädde i maten, bröd med nötter och så vidare. Drick mjölk eller juice - inte läsk.


Tänk på att  
1. Vi får acceptera att vi är olika. Vissa är lite smalare och andra lite rundare.
2. Viktuppgång tar tid, och precis som vid övervikt krävs det att du ändrar dina vanor.
3. Planering är nyckeln till effektiva resultat.
4. Om ditt BMI ligger mellan 18,5 och 25 ligger du inom normalgränsen. Är ditt BMI 18 så är detta inte livshotande, däremot börjar det bli farligt om ditt BMI understiger 17.

kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
/> /> />